10 въпроса за здрава връзка

love cople hugged watching mountin view

Чудили ли сте се, дали взаимоотношенията ви с половинката, са здравословни, или пък токсични? Задавали ли сте си въпроса как можете да знаете, че сте в правилната връзка. Често се случва и връзката ви да е навлязла в познати коловози и просто да имате нужда да си сверите часовника. Задайте на себе си и половинката си тези 10 въпроса, за да проверите доколко са здравословни и силни взаимоотношенията с човека до вас. 

  1. Доколко се чувствате свързани във връзката си? – доверието и свързаността, са на първо място за успеха на всички взаимоотношения. Добре е да споделяте до каква степен се чувствате свързани с половинката си, за да можете да определите на какво ниво се намирате заедно.
  2. Има ли нещо, което съм правил/а преди и съм спрял/а и сега ти липсва? – в началото на връзката правим много неща, малки жестове, изненади или дребни неща, които по-късно в ежедневието ни се загубват. Хубаво е да споделяте с половинаката си когато нещо такова е започнало да ви липсва. 
  3. Прекарваме ли достатъчно качествено време заедно? – често рутината или работата ни завъртат така, че времето прекарано с половинката ни, не е това което би ни се искало да е. Важно е да отделяме време един за друг, което да посвещавате само и единствено на другия. Без телефони, без други хора, само вие двамата.
  4. Има ли нещо, което мога да направя, за да направя живота ти по-лесен? – случва се така, че понякога искате другия сам да се сети как би могъл да ви помогне, но това не се случва, защото хората не са медиуми и мисли не четат. Затова, питайте половинката си какво би искал/а да направите за него/нея.
  5. Има ли нещо, което правя и те дразни? – да си го кажем честно, има. Но добре ще е да споделяте какво е и защо ви дразни. Не издребнявайте все-пак, идеални хора няма, а и това си е вашето гардже. 
  6. Има ли нещо, което според теб съм започнал/а да вземам за даденост напоследък? – отново ежедневие и рутина. Карат ни да забравяме истински важните неща. Ако сте започнали да приемате нещо за даденост, е време за рестарт. 
  7. Чувстваш ли се обичан/а от мен? – може би един от най-важните въпроси, които можете да зададете на половинката си. Как се чувства отсрещната страна, е величина, която може да ни даде много правилна представа за това на какво ниво се намира връзката ви. 
  8. Как бихме могли да се забавляваме повече, когато сме заедно? – забавлявате ли се когато сте заедно? Ако не го правите, трябва да поправите тази грешка задължително. 
  9. Как се чувстваш във връзката ни? – получаването на обратна връзка, е много важна подрбоност, която прави магията на идеалните връзки. Комуникация, комуникация, комуникация.
  10. Има ли нещо, върху което би искал/а да поработим заедно? – ако нещо ви притеснява, но мислите че може да се поправи с малко общи усилия, кажете и действайте! Не оставяйте недоразумения и не чакайте половинката ви да се сеща за всичко сама. Здраословните връзки се градят върху общуване, любов и доверие. 

Вашият коментар