8 модни грешки, които трябва да забравите

clothes-hanging

Нова година, ново аз, нали такава беше приказката? И какво по-добро начало от това да въведем гардероба си в ред?

Дори да не отдавате толкова голямо значение на облеклото си, факт е, че начинът, по който се обличаме, определя до голяма степен как другите ни възприемат и съответно какво впечатление оставяме у тях. Затова ще ви помогнем да премахнете най-честите грешки, които се допускат при изграждане на стил, които е време да елеминирате. Ето какво трябва задължително да оставите в миналото на гардероба си:

  1. Да следвате модните денденции:
    Преди години големите модни компании имаха основно две колекции: Пролет/Лято и Есен/Зима. Така тенденциите бяха предвидими, а дрехите често можеха да се модифицират така, че да влязат в текъщия тренд. Днес, благодарение на социалните медии, модата се мени буквално всяка седмица. Повечето жени не се влияят до такава степен от текучеството на тенденциите, тъй като е невъзможно да са в крак с тях. И правилно. Няма нужда винаги да се влияем от еднодневните трендове, тъй като те са точно това. Идват и отминават толкова бързо, че закопуването на дрехи, които да бъдат актуални, би било огромна загуба на пари.

    Вместо това инвестирайте парите си в качествени, неподвластни на модата, устойчиви дрехи, които са вечната класика. Когато си купувате нова дреха, винаги си задавайте първо въпроса: ще нося ли тази дреха след 6 месеца? А след 2 години? Ако отговора е “Не”, то дрехата не си заслужава.
  2. Да купувате дрехи, които не ви карат да се чувствате изключителни:
    Модата както разбрахме, е преходна, но пък чувството, което изпитваме носейки дадена дреха, е нещо вечно. Затова купувайте си само дрехи, които ви карат да се чувствате уверени, секси, удобно и ви дават самочувствие. С други думи – не се обличайте с нещо, което ви кара да се усещате некомфортно, което трябва да подръпвате, да си гълтате стомаха или пък не ви дава усещането, че това е вашата дреха! Ако ще го облечете веднъж и после ще стои на дъното на гардероба ви с години, не е за вас. За да се чувствате комфортно и това да личи, напълнете гардероба си само и единствено с дрехи, които ви дават усещането, че изглеждате невероятно.
  3. Да носите евтини или неудобни обувки:
    Обувките са може би най-важната част от облеклото ни. Комфортната и правилната обувка има много по-голямо значение, от колкото си мислим. Ако обувките ви стягат, подпират, имат неудобна извивка, мачкат пръстите ви или пък правят пришки и краката ви с тях се потят, значи категорично не са за вас. Всички тези неудобства, могат да доведат до сериозни проблеми, изкривена стойка, от там болки в гърба и редица други проблеми. За да избегнете това, не си купувайте евтини некачествени обувки, направени от материали, които само ще запарват кожата ви и вероятно ще се разлепят след няколко носения. Вместо това залагайте на наистина качествено производство и модели, които можете да съчетаете с всичко. Неудобната обувка може да съсипе не само деня и настроението, но и здравето ви, не си го причинявайте повече.
  4. Да залитате по бързата мода, защото е евтина:
    Когато видите поредното огромно намаление в мола, се изкушавате да си закупите няколко неща, защото, защо не, на половин цена са. Това, което пропускате в случая е, че в повечето случаи отново ще се приберете вкъщи с деехи, които ще са извън тренда следващия сезон, а вероятно няма и да са много качествени. Големите модни брандове често залагат на количеството пред качеството и в нередки случаи, дрехите им се разнищват, избеляват или проявяват други дефекти, само след няколко обличания. Запомнете: евтиното излиза скъпо. Затова, вместо да купувате например блузи на всеки няколко месеца, инвестирайте в по-малко на брой, но качествени дрехи, за преподчитане от малки брандове, които могат да обърнат специално внимание на всеки клиент и по този начин получвате гаранция за качество и непреходност.
  5. Да купувате дрехи, които не се съчетават с останалия ви гардероб:
    Голяма грешка, която всички сме допускали. Купуваме рокля, но за нея ни трябват обувки, чанта и палто, какво да се прави, женска му работа. За да избегнете това, опитайте да си създадете капсулен гардероб. В какво се състои? В дрехи, които могат да се съчетават една с друга, като така създавате десетки различни комбинации. Най-лесно ще ви бъде, ако се снабдите с класически дънки в синьо и черно, един-два смарт панталона, също толкова спортни и поли и от там започнете да надграждате с едноцветни тениски, класически ризи и пуловери, които могат да бъдат съчетавани с всеки един от панталоните. Неутралните лесно съчетаеми цветове и тук-там някой цветен акцент, са в основата на изграждане на безкрайни по брой комбинации с малко на брой дрехи.
  6. Да носите удобни, но непоходящи за фигурата ви дрехи:
    Всички се чувстват комфортно в спортен панталон и тениска, но това не винаги е най-добрия избор, когато излизаме от вкъщи. Обличането на дрехи, които не са раздърпани и свободни, колкото и да са удобни, е задължително условие за онези, които искат да имат стил и да се чувстват добре. Вярно е, че дрехите ни дават самочувствие, затова какво самочувствие може да имаме, когато носим “лесни” дрехи, които по никакъв начин не комплиментират фигурата ни и хубавите ни качества? Чисто психологически, носенето на анцуг и тениска, не ни кара да се чувстваме възможно най-добрата версия на себе си, затова вместо тях, облечете нещо, което ви носи настроение и самочувсвтие и подчертава хубавите ви физически дадености.
  7. Да купувате грешен размер дрехи:
    Понякога жените се фиксират в размера, който носят или им се иска да носят и по този начин си купуват дрехи, които не им стоят добре. Най-важното правило при избор на дрехи, е да бъдат пробвани и да бъдат комфортни, да пасват добре и да не се врязват никъде, нито пък да са прекалено отпуснати. Затова следващият път, когато си купувате нещо, не гледайте размера на етикета, а как ви стои дадената дреха. Когато носите точен размер дрехи, всичко ви стои по-добре. Не е случаен израза “като шито по поръчка”, той носи точно това послание. Важно е как стоят дрехите, а не дали са XS.
  8. Да не притежавате хубава дамска чанта:
    Черешката на тортата или с други думи, финалното нещо, което прави един аутфит завършен, е хубавата дамска чанта. Тя придава на облеклото необходимата нотка, в зависимост от стила, който целите. Затова ако нямате наистина качествена и хубава дамска чанта, сдобийте се с такава. Когато тя е неутрален лесно съчетаем цвят, размер и модел, това я прави още по-незаменима част от перфектния гардероб.

Вашият коментар