Как да се възползваме от есента, когато имаме деца

Или лесни идеи за оползотворяване на наличните от природата материали вкъщи

Лятото официално си отдите и колкото ни е трудно да си го признаем, следват студени и мокри дни, през които няма как да прекарваме цялото си време с децата навън. Можем обаче да се възползваме от красотата, която природата ни предоставя и да измислим подходящи есенни занимания за деца.

Съберете си листа, шишарки и кестенчета. Поровете се с пръчки във влажната земя и научете децата защо дърветата сменят одеждите си през този сезон. Пошляпайте с гумените ботуши я най-дълбиката локва. Може да оберете и листата на прецъфтелите цветя от градината на баба, кратунките и малките тикви, които са толлкова красиви и подходящи за декорация през есента.

А после се приберете у дома и творете. Очертавайте листата, направете апликации с тях. Направете таралежчета от кестените с помощта на кибритени клечки, украсете шишарките и ги провесете тук-там из дома си. Тиквите може да издълбаете и украсите или пък да потапяте в боички и да правите “печати” с тях. Научете цветовете на есента и си направете маратон с любими филми, чаша чай от шипки и вкусна тиквена торта.

Прекарването на повече време у дома не винаги е равнозначно на скука и липса на активности. Нужно е само да използвате въображението си и да се уверите, че вие и децата ви ще си прекарате добре, дори когато слънцето навън топли лъжливо.

Вашият коментар