Мистерията се разкрива – какво общо имат плетивата и отглеждането на деца

Защо имаме блог

Преди седмица ви разказахме за автора на текстовете в нашия блог, а днес искаме да отговорим на въпроса, който може би много от вас си задават, а именно “Защо в сайт на магазин за плетива съществува блог, който разглежда теми за жени и майчинство? Каква изобщо е връзката между двете неща?”

За да ви отговорим на тази мистерия обаче, ще трябва първо да ви разкажем за Ино. Кой или кои са тези хора и защо така настоятелно напират да се впишат сред безброй марки, инфлуенсъри и бизнес, който в съвременния свят е пълен с еднодневки, преходност и евтин стил. Аз съм Димо, част от Ино от както се помня. Ино се заражда в зората на демокрацията и пазарната икономика в България, в началото на 90-те години, в главата на един бъдещ инженер, студентка по медицинска техника – моята майка. Родена и израснала в комунистическа България, любовта й към плетивата се заражда от ранна детска възраст благодарение на ръчно изплетените дрехи на майка й и баба й. Всичко започва с бебешки плетени жилетки и плетивото ще си остане в нашата основа, защото е наша страст.

В началото Ино е само начин за изкарване на допълнителен доход, за отглеждането на деца, в трудни за страната ни времена, в които модата се е водела от едно основно правило – да бъде евтина и устойчива. В бедните години на Прехода, малко хора са се интересували от марки, екология и тенденции. Повече от двадесет години по-късно, Ино е семеен бизнес, успял да премине през множество преобразявания през годините, за да се превърне в това, което е днес. В основата му обаче винаги е стояла идеята за устойчива мода, неподвластна на годините, която да бъде актуална, както днес така и след десет години, като основните й характеристики да бъдат качество, стил и комфорт.

Преди няколко години Ино претърпя обрат. Започнахме да създаваме дамски дрехи и това толкова ни хареса, че за момент забравихме за бебешките жилетки и одеалца. Натрупания през годините опит ни помогна да успеем бързо да се впишем в актуалната обстановка и не след дълго започнахме да създаваме успешни модели. Днес, връщаме фокуса не само върху детските дрехи, а целим да облечем цялото семейство. Надяваме се Ино да се превърне в марка, синоним на семейство и устойчив стил, като през идната 2022 година си поставяме за цел да създадем и първата за нас мъжка плетена колекция. Влагаме сърцето си във всяко наше начинание, така че крайният резултат винаги да говори за смисъл, ценности и нещо повече от просто дрехи.

И тъй като живеем в свят, в който ценностите са съвсем пренаредени и бързата мода, бързата храна, бързата музика, бързите връзки и бързите отношения между хорта са на мода, ние няма как да се впишем съвсем. Нашата цел, нашия мироглед и нашата история съвсем не ни позволяват да се превърнем в масова марка. За нас Ино е нещо повече от бизнес и точно заради това го правим толкова лично. Искаме да бъде лично и за нашите клиенти, които закупувайки наша дреха се превръщат в част от нашето семейство. И за да се върнем на основния въпрос, точно заради семейството решихме в Ино да има блог. В продължение на линията, която ви описахме до сега, блогът ни също няма за цел да бъде поредната еднодневка. Затова в него разглеждаме теми, които са във вечния интерес на едно младо семейство, съдържание, което рефлектира нашата визия за живота, така че да бъде полезно за хората, които обичат устойчивата мода не само в дрехите, но и във всички човешки аспекти на живота. И все пак, Ино продължава да се развива, като всеки жив организъм на този свят и заедно с разширеното му семейство, ще се развиват и темите, възможностите и мирогледите ни.

(Ако това отговаря на въпроса ви защо в Ино има блог за майчинство, то добре дошли сте в нашето семейство, където ще споделяме общите си цели, вълнения и развитие, както тук – в нашия блог, така и съвсем скоро в наша фейсбук група!)

Вашият коментар