10 доказателства, че 3 годишните са страхотни!

kids

Част 2

В първата част ви дадохме първите пет доказателства, че 3 годишните са страхотни и сега продължаваме!

6. Приключенския им дух. Те са смели и неуморими. Всяко нещо в ежедневието им се превръща в малко приключение, което те покоряват без страх. Новите неща не ги плашат, а предизвикват истинско възхищение и чисто изумление. Ходенето до магазина с тях понякога е предизвикателство, но ако се поставим на тяхно място, ще открием всъщнот колко интересно може да е всяко начинание, ако имаме правилната гледна точка.

7. Неподправени са. Децата не могат да скрият симпатиите си или пък отвращението от каквото и да е и затова са толкова истински. Ако човека на касата в супермаркета пред вас има голям нос, те ще го съобщят на всеослушание, колкото и да се червите и извинявате. Фактите са си факти. Ако искате да разберете истината по даден въпрос, питайте 3 годишно. Но, предупреждавам ви, отговорът може да ви покоси, затова питайте на ваша отговорност.

8. Наблюдателни са. Когато искат могат да се посветят изцяло на дадено занимание и да потънат така дълбоко в него, така че всеки детайл, всяко малко нещо да бъде попито от тях. Имитират възрастните много добре, затова също внимавайте какво и как правите и говорите пред три годишно, защото дори да не изглежда така, то ще запомни и ще възпроизведе даденото поведение във възможно най-неподходящия момент.

9. Имат въображение. Кулата от възглавници може да се превърне в съвсем истински замък, а килима да стане дълбока река, обитавана от алигатори и чудовища. Люлката на детската площадка може да ги изстреля в космоса, а ваната да ги пренесе в океана, където те царуват в подводно русалско царство. Какво по-готино от това? Ако възрастните можеха да използват въображението си по този начин, възможностите пред тях щяха да са необятни.

10. Ентусиазмът им е неизчерпаем. Когато се усмихват го правят с цялото си лице, а когато се смеят, всичко се тресе и ехти от звънките им гласчета. Искат да ви разкажат всичко, да знаят всичко, да покорят всичко. Понякога скоростта, с която питат всевъзможни трудни за отговаряне неща, е способна да ви завърти главата и да ви скрие граматиката. Но, всъщност само така можете да разберете, че важни са малките неща в живота.

 

Вашият коментар