Пандемична любов

любов, корона вирус

Или как да отидем на среща у дома

“Телефон ни събира, телефон ни дели” се пееше в една песен, изпята в съвсем други времена, но като че още по-актуална в началото на новото десетилетие от 21 век. Изминалата година промени начините, по които общуваме повече от всякога. Може и да живеем в ерата на технологиите и отавна свързването между хората да е изместено от разговорите лице в лице, към виртуално общуване, но 2020-та изцяло отне възможността на хората да се срещат на живо. 

Онези от вас, които вече са намерили своята сродна душа може би не са усетили колко трудно и изолиращо може да е, когато си самотен и се опитваш да намериш някой, с който да споделите пандемията. От вкъщи. Може би защото ви е оиснало да споделяте пандемията от вкъщи с вашата половинка и никога не сте разбирали “докато смъртта ни раздели” като “24/7 докато пандемията не приключи”. Но за хората, които все още са в търсене на голямата любов, изминалите 12, а и предстоящите N брой месеци са предизвикателство без аналог. И без това срещите са трудно, изморително и често доста разочароващо нещо, а трябваше на главата ни да се изсипят и милиони рестрикции, мерки и забрани за приближаване на повече от метър и половина до непознати. Новото “запознахме се в бара”, вероятно е нещо като “замери ме с хартийка с телефонния си номер на опашката пред супермаркета”. Днес сайтовете и приложенията за запознанства избухват от самотни души, които търсят начин да прекарат петък вечер по-малко сами, макар и виртуално. Ако вие търсите вашата половинка, или пък дори сте от тези, които са прекарали по-голямата част от 2020-та с партньора си и вече трудно се гледате в очите – време е да отидете на среща! Ама как? Ама къде? Ами – у дома. Като няма къде и това е вариант. Предупреждение за онези, които отиват на среща с нов човек – не е нужно да изисквате бърз антигенен тест на избранника си, достатъчно е да сте уточнили предварително дали имате обоняние.

Нека пристъпим към идеите за среща:

СГОТВЕТЕ СИ ЗАЕДНО

Няма как да отидете на ресторант, а да си поръчате пица е малко банално. Затова, ако искате да разберете дали си пасвате още на първата среща – сгответе си. Заедно. Така няма да скучаете и да се чудите какво да си кажете освен “на един познат, познат на баща му онзи ден имаше положителен PCR”. Ще откриете кой какво харесва и ще може да прецените способностите на другия за работа в екип. А и – дали са добри готвачи. Ако пък с вече дългогодишната ви половинка ви е писнало да се питате – “Какво ще ядем” всеки ден и да се е изпарило всякакво желание у вас да приготвяте каквото и да е, може също да опитате да сготвите заедно. Уловката тук е, че за да интересно и на двама ви, трябва да е нещо, което не сте опитвали до сега. Развихрете се. Направете си домашно суши, сварете си омар, пригответе си такоси или отидете още по-надълбоко като пресъздадете някоя много завъртяна гурме рецепта, достайна за меню в рестрант със звезда Мишлен. Дори да се провалите и крайният резултат да няма нищо общо с идеята, ще ви е забавно и ако успеете да не се изпокарате, може да считате срещата за успешна. 

двойка с маски

 

КИНО У ДОМА

Всички знаем, че Нетфликс и торените се счупват от гледане напоследък. Ами така е, като няма как да отидем на кино… Проблемът тук идва от факта, че последната година не ни донесе много нови и качествени филми за гледане. Ако сте киномани, ще ме разберете. Как да изберете подходящ филм за първа среща? Ами – гледайте някой любим и на двама ви или пък изберете случаен. Важното е да има пуканки и да си пресъздадете атмосферата. Ако пък с половинката ви сте изгледали всичките филми и сериали на света и вече буквално не знаете какво да правите с живота си – гледайте мюзикъл от Боливуд, хвърлете се в дълбините на изчанченото европейско кино и филмите на Ларс фон Триер или пък отидете още по-далеч като изберете да си устроите корейска кино вечер. Общо взето заложете на нестандартното и непознатото за вас. Не е нужно да ви хареса и на двамата, както и не е задължително да доглеждате филма до край. Ако ме разбирате. Важното е да опитате нещо ново и да възродите тръпката по между си. 

ВЪРНЕТЕ СЕ В МИНАЛОТО

Не буквално, разбира се. Може да опитате да си спомните какво са правили хората преди да имат интернет и телевизия. Ами, най-вероятно са си говорили, редили са пъзели и планове за бъдещето. Опитайте, сигурна съм, че няма да боли, след като човечесвото е оцеляло по този начин досега. Говорете си. Много. За каквото ви хрумне. Редете пъзели, или пък опитайте някоя хванала два пръста прах настолна игра. Научете се да играете покер или пък се върнете в детствто с една игра на Черен петър. Може да опитате и книги за оцветяване. За възрастни, разбира се, доста успокоителни са, а и като правите тези неща заедно, разговорът ще върви леко и неусетно. Главното правило е – да се забавлявате и да се отърсите от ежедневния стрес, защото откровено казано, от това имате нужда. Забравете за малко коя година е и какво се случва около нас. Не мислете за проблемите и страховете си, свържете се с човека до вас и гарантирано ще прекарате срещата си добре, независмо дали тя е първа или хиляда и първа за вас. 

След години може би ще разказваме на внуците си как сме се срещали тайно без маски с възлюбените си, за да може днес да ги има тях. След време, ще погледнем нещата от друг ъгъл и ще преценим стойността на компромисите и рестрикциите. Тогава, може би ще излезе някой бест селър озаглавен “Любов по време на Корона”. И тогава ще се чувстваме като герои от роман. До тогава, не спирайте да търсите любовта, дори когато нещата са трудни и зглеждат невъзможни. Човечеството се е съхранило през войни и пандемии, затова, не се отказвайте. Любовта ще спаси света. 

Вашият коментар