Лесни и красиви идеи за коледна украса на дома

christmas tree

Включете и децата

Тази Коледа е малко по-различна от всички останали до сега. Магазините са затворени, настроението (почти) никакво го няма. Хората сякаш са забравили, че идват празници. Липсват пищните украси, неоновите светлини и витрините с коледна украса. Може би вие сте от хората, които избягват социалните контакти и струпванията и сте избрали да не посетите големите търговски вериги, за да си набавите коледни играчки, топки, елха. Това не означава, че домовете ви трябва да останат без украса. Запретвайте ръкавите, включете и децата! Така ще е забавно, ще запълните времето, а и резултата ще е повече от задоволителен.

Ще ви дам няколко лесни и красиви идеи за коледна украса, които може да постигнете с малко материали, сръчност и въображение. Защото всяка Коледа е вълшебна.

ДЕКОРАЦИЯ С ХАРТИЯ

Спомняте ли си часовете по Труд и техника от училище? Нещо такова се случва, когато се въоръжите с малко хартия, ножици, лепило и любознателно дете. Забравете за скучните гирлянди тип “верига”, които правехме в пети клас. Сега може да откриете изключително красиви и креатвини идеи за изработване на снежинки, снежни човеци, елхички и дори топки, на принципа на оригами. Ако следвате стъпките внимателно, гарантирано резултатът ще е страхотен. А неуспешно сгънатите листи, може да рециклирате като ги дадете на децата да изрязват или рисуват върху тях. Така забавлението става двойно.

ДЕКОРАЦИЯ СЪС ШИШАРКИ

Няма по-ефектна и естествено изглеждаща декорация. Като за начало е необходимо с децата да се разходите в някой парк и да съберете колкото се може повече шишарки. С малко спрей може да ги превърнете в посипани от сняг съкровища, а с пистолет с горещ силикон може да ги прикрепите една към друга в кръг и така ще получите красив коледен венец. Добавете панделка, малко борови клонки или каквото ви хрумне, за завършен вид. 

Шишарките могат да бъдат и ползвани директно за украшения за елхата, като им прибавим връвчица. Освен това изглеждат доста шик ако ги изсипете във висока прозрачна ваза или друг подходящ съд и добавите лед лампички сред тях. Магияата на Коледа се настанява трайно в интерира на дома ви ако имате някъде сред елементите на декорацията си шишарки. Целият процес от събирането им до финалният им вид на коледна украса, е изключително забавен, особено ако ви помагат и децата.

ДЕКОРАЦИЯ С КАРТОНЕНИ РУЛА ОТ ТОАЛЕТНА И КУХНЕНСКА ХАРТИЯ

Това са най-красивите снежинки, които можете да си представите. Изрязвате рулото с ножица на тънки ленти и след това ги подреждате като цвете. С помощта на пистолет с горещ силикон или лепило ги прикрепяте едно към друго. Добавяте във всяко ъгълче по още едно предварително слепено “листенце”. Ако имате брокат, не се колебайте да го използвате. Щедро. Завършекът може да е връвчица, с която да сложите снежинките на елхата. Може и да ги навържете една към друга като гирлянда или пък да ги залепите на прозореца на детската стая. Решението оставям на вас.

ДЕКОРАЦИЯ С ЦИТРУСИ

Портокали, мандарини, лимони. Замириса ли ви на Коледа? Познат аромат от детството, са мандаринените корички поставени върху радиатора. А днес можете да използвате целите плодове за неповторима декорация и ароматозатор две в едно. Нарежете на тънки резени цитрусите и ги поставете върху хартия за печене, включете фурната на вентилатор и загрейте до 50 градуса. Сложете резените за около 2 часа или докато изсъхнат напълно (важно е да са много тънко нарязани). Децата обикновено са много нетърпеливи и проверяват честичко през прозорчето на фурната, затова няма опасност да изпуснете момента. Воала! Получават се много ефектни и ароматни кръгчета, кото може да окачите на елхата, да напълните в купа и да добавите пръчици канела, или да бъдете още по-изобретателни и да ги прикрепите към опаковките на подаръците за близките ви хора. Наскоро видях много ефектна елха от дърво накичена с точно такива исушени цитруси и се влюбих в нея. Опитайте и вие! 

Вашият коментар