5 идеи за коледни подаръци

 Част 1
За децата

 

В поредица от статии ще ви дадем идеи за коледни подаръци за децата, за мъжа или жената в семейството, които да улеснят избора ви сред морето от възможности. Започваме с Част 1 – Идеи за коледни подаръци за децата. Следете и очаквайте и следващите Част 2 и Част 3. 

 

С наближаването на Коледа по-нетърпеливите, като мен, вече правят дълги списъци с подаръци за цялото семейство. На първо място винаги са децата. Те винаги са най-ентусиазирани и чакат пълни с очакване да открият под елхата мечтания от тях подарък, защото, както винаги, са слушали много и тази година. Що се отнася до подаръците, които Добрият старец трябва да им достави с помощта на мама и татко, на първо място е добре да се съобразим с техните желания и това, което са написали в писмото си. Но понякога изборът не е толкова лесен. В някои случаи, може би децата са още твърде малки, за да могат да изразят какво искат. А може би пък не сме сигурни какво да подарим за Коледа на племенник, внуче или дете на приятелка. Затова ще ви дам пет идеи за подаръци за Коледа за най-малките, които се надявам да улеснят предпразничния ви пазар.

Дървени играчки 

Никога не съм била фен на пластмасата и се опитвам да възпитавам подобно чувство и у децата си. Не харесвам пластмасови играчки, затова съм много щастлива, че напоследък много популярни отново са дървените играчки. Харесвам ги, защото са устойчиви във времето, екологични (донякъде) и наистина красиви. А и децата много ги харесват. Има голямо разнообразие от дървени играчки на пазара. За мен като родител, едно от най-успешните попадения бе дървената кухня, която детето ми получи за предишната Коледа. След това я обогатихме с дървен сервиз, дървен гофретник и комплект прибори, и плодове и зеленчуци. Ако търсите идеи за подарък за Коледа, ето едно гарантирано забавление за вас и децата ви. 

 

Караоке машина 

Това е страхотна идея за коледен подарък за малки и големи деца. За по-малките има детски версии, а за по-големите има дори полупрофесионални колонки с микрофон и екран. Децата обожават да се забавляват като танцуват и пеят, същото важи и за родителите им. Караоке машината или игри от сорта на Guitar Hero са страхотен избор за подарък не само за децата, а и за вас. 

Детски Книжки 

Като дете обожавах да получавам книги за Коледа. Никога не съм се сърдила както някои деца, че книгите са по-скоро наказание и не се броят за подарък. Смятам, че любовта към книгите се възпитава от най-ранна детска възраст и зависи от това дали книгите и четенето като цяло са на почит в семейството. Няма как да очакваме децата да следват пример, който няма къде да видят. Затова, ако все още не сте посяли зрънцето на любовта към книгите, Коледа е точното време. Подарете на децата си красива колекция от книжки. Ако са по-малки, нека са панорамни или с красиви илюстрации. Четете по една приказка всяка вечер преди сън и скоро децата ви ще обичат книжките като всички други играчки. 

 

Пъзели 

Кой не обича да реди пъзели? От малки до големи, винаги има варианти за играчки пъзел. За най-малките, подходящи са пъзелите с големи части, тип Лего или други подобни конструктори. За по-големите деца играта се усложнява. Винаги има възможност за пъзели с много части или пък 3Д пъзели, които може да реди цялото семейство. Доказано е, че реденето на пъзел подобрява концентрацията у децата, сваля нивата на стрес и напрежение и спомага за развитието на когнитивни умения, а при на-малките способства и за развитието на фината моторика. Затова, обмислете този вариант за подарък за Коледа за вашите деца. 

Преживяване 

За да излезем от рамките на клишираните играчки под елхата, давам и едно нестандартно предложение за коледен подарък. Дори децата биха се зарадвали на пътешествие. Самолетни билети или куфар за символично поставяне под елхата на коледния ден са вариант, а самото преживяване може да се случи и на по-късен етап. Не е нужно да е пътешествие до Дисниленд, градската ледена пързалка също е страхотен и подходящ вариант. Децата играят с играчките до момента, в който не им омръзнат. Но спомените от преживяванията и пътуванията се помнят завинаги. Затова, помислете какво харесва да прави вашето дете и го изненадайте по неповторим начин, който ще подари и на вас самите страхотни усещания и много усмивки. 

Това са само някои от идеите, които биха зарадвали малки и големи по време на коледните празници. Ако търсите още вдъхновение, разгледайте нашата коледна колекция, където ще откриете най-разнообразни коледни пуловери.

Вашият коментар